Site Logo Congres Partners in Verstaan 2024

2 – Samenwerken mogelijk maken!

Inleiding
Op een dag met zo’n thema kan Kentalis Werkpad niet ontbreken. Als expert in re-integratie en jobcoaching is Werkpad als geen ander in staat om van samen werken samenwerken te maken.
Hoe we dat doen en hoe we dat kunnen versterken, daar gaan we graag met u over in gesprek.

Kentalis Werkpad is zeer succesvol in werkbemiddeling en werkbegeleiding.

In dit proces richten we ons vooral op de sterke punten en interesses van de werkzoekende. Ook als je minder goed kunt horen, communicatie lastig vindt of een andere beperking hebt, streven we ernaar om werk te vinden dat bij je past en waar je plezier aan beleeft. Eenmaal geplaatst bij een werkgever, bieden we ook begeleiding op de nieuwe werkplek, bijvoorbeeld bij teamcommunicatie en aanpassingen op de werkplek.

Werkgevers ondersteunen we bij het aanvragen van voorzieningen en subsidies. We staan ook klaar als vraagbaak voor teamleden van een werknemer met bijvoorbeeld een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of gehoorverlies. Onze antwoorden helpen hen om goed om te gaan met de beperkingen van hun collega.

Onze jobcoaches bieden ook ondersteuning bij situaties die voor een medewerker of werkgever niet optimaal zijn. Denk daarbij aan re-integratie bij arbeidsongeschiktheid, spoor 2-trajecten en outplacement.

We streven ernaar om samenwerken écht mogelijk te maken.

Inhoud
We nemen je mee in de mogelijkheden die we samen kunnen waarmaken voor participatie in werk.
Daarnaast zoeken we naar oplossingen voor uitdagingen die zich daarin voordoen.

We presenteren onze werkwijze en gaan samen met de deelnemers het gesprek aan hoe we nog beter kunnen toeleiden naar – en begeleiden in werk.

Toepasbaarheid
Na het volgen van deze workshop weet je welke ondersteuning van Kentalis Werkpad (naar werk of in zijn/ haar werk) kan worden gevraagd en verwacht voor jouw leerling, client of kind. Ook weet je welke weg je daarin kunt bewandelen.

Doelgroep
Docenten VSO, ambulant begeleiders VO en MBO, mentoren, decanen, stage-coördinatoren, ouders.
De sessie geeft zowel voor ervaren als nieuwelingen een inkijk in het werk van Kentalis Werkpad.

Verbinding met thema
Op een dag met zo’n thema kan Kentalis Werkpad niet ontbreken. Als expert in re-integratie en jobcoaching is Werkpad als geen ander in staat om van samen werken samenwerken te maken.
Hoe we dat doen en hoe we dat kunnen versterken, daar gaan we graag met u over in gesprek.

Sprekers

Wilco Kolbrink

Wilco werkt sinds 1999 binnen het onderwijs van Kentalis en haar rechtsvoorgangers. Hij heeft al vele jaren ervaring als directeur van onder andere scholen als van de ambulante dienst. Sinds januari 2022 is hij ook betrokken bij Werkpad en maakt hij samen met Bert Werkpad klaar voor een verdere toekomst.

Bert van Lith

Bert werkt zijn hele werkzame carrière met en voor mensen met een auditieve beperking. Sinds 2001 is hij werkzaam voor Werkpad in verschillende functies. Samen met het team Werkpad worden er ongeveer 750 cliënt per jaar begeleid naar werk of op het werk.