Site Logo Congres Partners in Verstaan 2024

53. Moderne hoortoesteltechnologie

Inleiding
De ontwikkelingen in hoortoesteltechnologie volgen elkaar nog steeds in rap tempo op. Maar de informatie over wat er nu precies onder de motorkap in de high-end toestellen gebeurt is beperkt. Voor degenen die patiƫnten onafhankelijk moeten informeren en problemen waar patiƫnten in het dagelijks leven mee geconfronteerd worden willen oplossen, is het van belang te weten wat er wel en niet kan met de technologie.

Inhoud
Van de voornaamste hoortoestelmerken wordt uitgelegd wat de technologie inhoudt, wat voor bewijs er is voor de werking, en wat er wel niet mee mogelijk is.

Toepasbaarheid
Op basis van de presentatie kan er een beter advies gegeven worden over de mogelijke toegevoegde waarde van high-end technologie, en kunnen problemen bij het gebruik van high-end toestellen begrepen en mogelijk opgelost worden.

Doelgroep
Voor iedereen die hoortoestellen adviseert, controleert en bijstelt.

Sprekers

Peter van Hengel

Peter van Hengel is sinds 2009 werkzaam bij het audiologisch centrum Twente, en sinds 2021 klinisch fysicus audioloog. Daarvoor heeft hij o.a. gewerkt bij de vakgroep medische fysica van de universiteit Oldenburg waar veel nieuwe hoortoesteltechnologie wordt ontwikkeld.