Site Logo Congres Partners in Verstaan 2024

Hoofdlezing Lisette Gast

Over haaien en vissen en vreemde vogels

of

Waarom samenwerken moeilijker is dan het lijkt

 

Samenwerken

Samenwerken…. We zeggen eigenlijk allemaal wel dat we het belangrijk vinden. Natuurlijk vinden we dat twee meer weten dan één. Meestal erkennen we wel dat we er allemaal met passie, de juiste intentie, ervaring of professionaliteit inzitten. En waarom gaat het dan toch zo vaak schuren? Waarom voelen we ons niet gehoord of gefrustreerd door die ene persoon die altijd iets anders lijkt te willen?
Op de momenten dat we vast lijken te zitten, komt het vaak neer op de recht van de meerderheid of macht. De minderheidsstem wordt vriendelijk verzocht zich te voegen naar het genomen besluit. En dat kan anders.
In deze 45 minuten wil ik jullie meenemen om naar samenwerken te kijken door de bril van Deep Democracy. Voor mij een prachtige mogelijkheid waarin ik met jullie mijn kennis en ervaring mag delen over hoe je weerstand kan herkennen in jezelf en de ander, over gezamenlijke taal en over ‘de vreemde vogel’ of ‘de lastige Harry’ en hoe je dat kan helpen echt samen te werken.

Over Lisette

Lisette Gast kent het spanningsveld van samenwerken als geen ander. Lisette houdt van moedige samenwerking, een samenwerking die waar nodig ook confronterend is. Zowel naar de organisaties, opdrachtgevers als de individuen met wie ze te maken krijgt. Lisette brengt kennis en ervaring in vanuit haar achtergrond van culturele antropologie en communicatiewetenschap en bovenal haar ervaring met werken met de stemmen van vrouwen en jongeren in conflictgebieden.
Lisette is partner bij Perspectivity en werkt al sinds 2012 met Lewis Deep Democracy methode en is gecertificeerd Lewis Deep Democracy trainer en coach. Naast Deep Democracy faciliteert zij complexe verander processen met onder andere Theorie U, participatief narratief onderzoek en transformatieve scenarioplanning.